התקפי חרדה

מאפייני התקף חרדה

התקף חרדה הוא אירוע בו האדם חווה באופן פתאומי תחושה עזה של פאניקה ואימה עד כדי כך שהוא עלול להרגיש שהוא עומד להשתגע, לקבל התקף לב או למות. ההתקף חולף מעצמו לאחר כמה דקות, אולם משאיר חוויה מפחידה וגורם לפחד מהתקף נוסף.

התדירות והעוצמה של התקף החרדה משתנים מאדם לאדם אולם המאפיינים הם דומים:ברמה הקוגניטיבית קיים חשש מפני סכנה חיצונית או פנימית. לעיתים מחשבה כזו יכולה לגרום להתקף מבלי שהאדם מודע לקיומה. ברמה הרגשית, האדם מוצף בתחושות של בהלה, פחד ואימה שגורמים לתסמינים פיסיולוגיים כמו נשימה מהירה, דפיקות לב מואצות, הזעה מוגברת, תחושת חנק, רעד, סחרחורת, בחילות ועוד. ברמה ההתנהגותית יש רצון עז לברוח. הרצון לברוח או הבריחה עצמה מביאה להימנעויות ממצבים שנתפסים כמאיימים.

לעיתים התקף החרדה מלווה באגרופוביה שמשמעותה הימנעות ממקומות או מצבים שאינם מאפשרים בריחה בזמן התקף או אובדן שליטה. הבעיה שנוצרת בעקבות התקף החרדה הוא הפחד מהתחושות המתלוות להתקף ופחד שההתקף יחזור על עצמו. פחד זה גורם להימנעויות אשר עלולות לגרום לקשיים משמעותיים בתפקוד האדם בשל הנסיגה מפעילויות ומצבים רבים.

הטיפול בהתקפי חרדה

טיפול התנהגותי – קוגניטיבי (CBT) מפחית באופן משמעותי ואף מכחיד לחלוטין התקפי חרדה. בטיפול שמים דגש על ההסבר של הופעת התקפי החרדה במישור הקוגניטיבי, הרגשי, הפיזיולוגי וההתנהגותי. המטופל לומד לזהות ולשנות מחשבות שאינן רציונאליות או אינן יעילות, הוא לומד טכניקות של שליטה עצמית ובאופן הדרגתי נחשף למצבים מעוררי חרדה תוך שהוא מפעיל סוגים שונים של שליטה עצמית  בתהליכי החשיפה.המחקרים מצביעים על טיפול התנהגותי קוגניטיבי כטיפול היעיל ביותר הקיים היום בהתקפי חרדה.
לטיפול יעיל בהתקפי חרדה צרו קשר או התקשרו ל 072-2300797 ונחזור אליכם בהקדם.
דילוג לתוכן